O nas

Roczna produkcja pstrąga na chwilę obecną wynosi 300 ton. Naszym priorytetem jest dbałość o wysoką jakość ryby i jej wyjątkowy smak, dlatego też dokładamy w tym względzie wszelkich starań w procesie hodowlanym. Produkcja ryb odbywa się na tzw. pierwszej wodzie, co zapewnia lepsze właściwości fizykochemiczne wody. Właściwości wody na wlocie i na wylocie Łupawy nie ulegają pogorszeniu, a natlenienie na wyjściu jest lepsze niż na poborze, dzięki wykorzystaniu dyfuzorów powietrza, które zapewniają odpowiednie natlenienie wody w stawach. Dbając o ekologię wykonywane są badania fizykochemiczne przez akredytowane laboratorium. Nad hodowlą stały nadzór sprawuje Inspektorat Weterynarii. Ryby badane są też przez Państwowy Instytut Badawczy w Puławach.

W 2013 roku zakupiliśmy nowe gospodarstwo w miejscowości Podkomorzyce. Docelowo planujemy uruchomić nowy obiekt chowu i hodowli pstrąga tęczowego-Gospodarstwo Rybackie Podkomorzyce.